header_am_nbdg_nikkila

Alkusanat

Tervetuloa Itä­-Uudenmaan AM2 NBDG ­tourin toiseen osakilpailuun Nikkilän frisbeegolfradalle!

Tämä pelaajaopas sisältää tärkeimpiä tietoja kisaan liittyen. Mikäli jokin asia kuitenkin jää askarruttamaan, älä epäröi ottaa yhteyttä. Suosittelemme myös tallentamaan pelaajan oppaan esimerkiksi puhelimeen tai tulostamaan väyläopasteet paperille mukaan.

Paikalle saapuminen ja pysäköinti

Nikkilän frisbeegolfrata sijaitsee Sipoon Nikkilässä osoitteessa Kartanontie 5  ja paikalle löytää navigaattorin avulla. Radan lähettyvillä on pysäköintitilaa rajoitetusti, joten suosittelemme kimppakyytejä niin paljon kuin mahdollista.

Kisakeskus

Kisakeskus sijaitsee parkkipaikan vieressä. Kisakeskuksella ilmoittaudutaan TD:lle ja kierroksen jälkeen palautetaan kansiot.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu kisakeskuksessa 10 minuuttia ennen omaan lähtöaikaa. Muistathan myös ilmoittaa TD:lle mikäli et saavukaan paikalle!

WC

Valitettavasti paikalla ei ole wc:tä. Lähin WC löytyy Nikkilän keskustasta ABC/Scan Burgerin tiloista, S-marketilta ja K-marketilta.

Kisan aikataulu

Molempina päivinä ensimmäiset ryhmät lähtevät klo. 9.00 ja viimeiset klo. 15.00. Ryhmien välissä on 15 minuuttia, joten ruuhkia ei pitäisi syntyä. Mikäli aikatauluun tulee muutoksia, siitä tiedotetaan kisakoneen uutisissa.

Ensimmäisen kierroksen ryhmien julkaiseminen

Ensimmäisen kierroksen ryhmät julkaistaan viimeistään torstai­-iltana 21.7. klo 20:00. Tämän jälkeen tulevat peruutukset saattavat vielä vaikuttaa ryhmien kokoonpanoihin. Toiveet lähtöajasta tulee ilmoittaa torstaihin mennessä. (Lähinnä pitempää tulevat.)

Pelisäännöt

Kilpailu pelataan normaalisti PDGA:n sääntöjen mukaan. Ryhmän tehtävänä on huolehtia, että kaikki ryhmän pelaajat noudattavat sääntöjä.

Mm. tupakointi ja tupakkatuotteiden, kuten nuuskan ja sähkötupakan käyttö, on kielletty koko kilpailun ajan 2 minuutin varoituksesta aina tuloskortin palauttamiseen saakka.

Erityisesti pitäkää ryhmässä huolta, että 30 sekunnin sääntöä sekä 3 minuutin etsintäaikaa noudatetaan, jotta kaikkien peli olisi sujuvaa. Mikäli ryhmä havaitsee, että kiekko menee OB alueelle eikä kiekko ole selkeästi nähtävissä, noudetaan kiekko vasta kierroksen jälkeen, jotta peli on nopeaa ja sujuvaa.

Tulosten kirjaaminen

Kisassa pidetään viisinkertaista kirjanpitoa, jotta mahdollisilta laskentavirheiltä vältyttäisiin. Kaikki kirjaavat siis tuloskorttiinsa kaikkien pelaajien tulokset.

Keskeyttäminen

Kaikki keskeyttämiset on välittömästi ilmoitettava TD:lle kisakeskukseen. Keskeytyksen sattuessa korttiin merkitään DNF.

HUOM: Mikäli ryhmä epäilee keskeytyksen johtuneen huonosti sujuneesta pelistä eikä keskeytykselle ole sääntöjen mukaista hyväksyttävää syytä, tuokaa asia esiin tuloksia palauttaessa. Ratingmanipulaatio on PDGA:lle raportoitava asia, joka johtaa hylkäykseen (DQ).

Jos et lähde kierrokselle ollenkaan (DNS), ilmoita siitä mahdollisimman pian TD:lle. Katso TD:n yhteystiedot kohdasta “Yhteystiedot”.

Kilpailun jälkeen

Toisen kierroksen jälkeen tulosten tarkastus ja mahdolliset ratkaisupelit sijoista 1­-3. Kaikissa luokissa ratkaistaan aina voittaja sudden death ­menetelmällä, jossa pelataan väylä kerrallaan ja kilpailu päättyy heti eron tullessa. Heittojärjestys “sudden death” ­menetelmässä määräytyy seuraavasti: paremman viimeisimmän kierroksen pelannut pelaaja aloittaa ensimmäisen “sudden death” ­väylän. Heittojärjestys on kiertävä, jossa ensimmäisen väylän avaaja heittää seuraavalla väylällä viimeisenä, jos ratkaisua ei ole syntynyt.

Palkintojenjako (luokkien top 3) välittömästi tulosten selvittyä.

Palkinnot

AM2­tourin osakilpailuissa kaikissa luokissa jaetaan muistopalkinnot kolmelle parhaalle.

Kisassa on myös erikseen CTP ­kisa myöhemmin ilmoitettavalla väylällä sekä naisten että miesten sarjassa.

Radasta

Rata on keskitason rata jossa on paljon erilaisia väyliä eri vaikeustasolla. OB alueet ja mandot ovat pääsääntöisesti pelin turvallisuuden takia.

Muistakaa myös että epäselvät tilanteet ratkaisee aina koko ryhmä (äänten mennessä tasan, pelaajan etu). Tilanteen voi myös pelata kahdella eri tavalla ja selvittää kierroksen jälkeen TD:ltä.

Väyläkohtaiset säännöt ja lisätiedot

Väylä 1

Par 3. n. 66 m. Lisäväylä. Kapea puuränni joka levenee lopussa. Kori vasemmalla

Väylä 2

Par 3. n. 81 m. Lisäväylä. Peltojen välissä menevät kaksi kävelytietä muodostavat väylän. Pellot vasemmalla sekä oikealla OB:tä. Myös korin takana OB. Kori hieman ennen teiden yhtymiskohtaa. 

Väylä 3

Par 3. 76 m. Nikkilän normaali 1. väylä. OB kulkee väylän vasemmalla puolella. Myös tie oikealla OB mikäli heitto karkaa.

Väylä 4

Par 3. n. 65 m. Lisäväylä. Mando kierretään vasemmalta. OB heti korintakana. Jos avaus menee mandon väärältä puolelta tai OB:lle jatko Drop Zonelta (noin 15m korista). Avauksen jälkeen normaali OB-sääntö.

Väylä 5

Par 4. 145 m. Nikkilän normaali 2. väylä. Spottaaminen suositeltua.

Väylä 6

Par 3. 75 m. Nikkilän normaali 3. Ei ihmeellisyyksiä.

Väylä 7

Par 3. n. 78 m. Jaettu väylä. Pelataan normaalin 4. väylän tiiltä. OB kulkee vasemmalla tien sisäreunassa ja kääntyy väylän mukaisesti oikealle. Kori oikealla pellon vieressä.

Väylä 8

Par 3. n. 112 m. Jaettu väylä. Pelataan kävelytieltä normaalin 4. väylän koriin. OB kulkee väylän alussa oikealla (käänteinen 7. väylän OB:n kanssa.

Väylä 9

Par 4. 140 m. Nikkilän normaali 5. väylä. Mando kierretään vasemmalta. 

Väylä 10

Par 3. 64 m. Nikkilän normaali 6. väylä. Ei ihmeellisyyksiä.

Väylä 11

Par 3. 80 m. Nikkilän normaali 7. väylä. Ei ihmeellisyyksiä.

Väylä 12

Par 3. 115 m. Nikkilän normaali 8. väylä. Tie ja sen ulkopuoli OB:tä.

Väylä 13

Par 4. n. 160 m. Lisäväylä. Dogleg vasemmalle. Pelataan kallion päältä. Kori kävelytien vieressä. Kävelytie OB.

Väylä 14

Par 3. 108 m. Nikkilän Normaali 9. väylä. Tie ja sen ulkopuoli OB:tä.

Väylä 15

Par 4. n. 124 m. Lisäväylä. Kävelytietä pitkin vasemmalle. Kori tien oikealla puolella. Mando ensimmäisessä valotolpassa. Kierto oikealta.

Väylä 16

Par 3. n. 71 m. Muutettu väylä. Pelataan Nikkilän normaaliin 10. koriin. Väylä kääntyy loivasti vasemmalle.

Väylä 17

Par 3. 72 m. Nikkilän normaali 11. väylä. Mando kierretään vasemmalta. Pelto oikealla OB.

Väylä 18

Par 3. 62 m. Nikkilän normaali 12. väylä. OB kulkee väylän vasemmalla puolella.

Yhteystiedot

Kilpailun järjestää Sipoon Discstroyers Ry

http://www.discstroyers.org

Kilpailunjohtaja (TD) Gabriel Särkelä

040 533 5394 gabriel.sarkela@elisanet.fi

Apu­TD Niina Koskenmäki

Pelaajaopas AM2 Itä-Uusimaa NBDG Tour 2/4 – Sipoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *