”Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Väylä aloitetaan heittämällä avausheitto. Seuraava heitto suoritetaan aina siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi. Väylä on pelattu loppuun kunnes frisbee on maalikorissa. Kun väylä on pelattu loppuun, siirrytään seuraavallle väylälle. Pelin on voittanut se pelaaja, joka on kiertänyt koko radan vähimmillä heitoilla.

Frisbeegolfissa väylien pituudet vaihtelevat viidestäkymmenestä metristä aina kolmeensataan metriin. Väylän aikana frisbeetä on tapana vaihtaa pelitilanteen mukaan. Aloitusheitto heitetään yleensä teräväreunaisella draiverilla, joka parhaimmillaan lentää yli 150 metriä. Jatkoheittoon käytetään yleensä lähestymisfrisbeetä, joka on pyöreäreunaisempi kuin draiveri. Lähestymisfrisbeetä käytetään yleensä alle 100 metrin heittoihin. Korin läheisyydessä käytetään putteria, joka jää maalikoriin helpommin kuin draiverit ja lähestymisfrisbeet.

Frisbeitä on tapana vaihtaa myös peliväylän mukaan. Niin oikealle kaartuviin kuin vasemmalle kaartuviin, mataliin tai korkeisiin väyliin käytetään yleensä erilaisia frisbeitä. Frisbeegolfissa käytetään pelitilanteen ja väylän mukaan erilaisia heittotapoja. Tutuksi tulee yleisimmän rystyheiton lisäksi kämmenheitot, esteiden ylitse heitettävät upsit ja esteiden alitse heitettävät rollerit.” -SFL

Frisbeegolfin säännöt pähkinänkuoressa

1. Pelin tarkoituksena on saada kiekko mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta maalikoriin.

2. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto pysähtyi.

3. Kiekon irrottua kädestä, heiton saa astua yli. 10 metriä tai lähempää suoritettu heitto on putti. Sitä ei saa astua yli.

4. Väylä on pelattu loppuun, kun kiekko on maalikorissa.

5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja.

6. Frisbeegolf on Spirit-laji – tärkeintä on pitää hauskaa!

 

Frisbeegolfin etiketti

Frisbeegolfin aloittaminen on helppoa: radat ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia, välineet edullisia, eikä golfin kaltaista greencardia vaadita. Jokaisen frisbeegolfia aloittevankin harrastajan on kuitenkin syytä tuntea lajin etiketti. Näin yhteiselo harrastajien kesken, sekä muiden ulkoilijoiden kanssa, sujuu mukavasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Alla tärkeimmät käyttäytymisohjeet, joita tulee noudattaa.

 

1. Olet vastuussa heittämästäsi kiekosta.

2,. Varmista, ettei edessä ole ihmistä kun heität. Älä siis heitä, mikäli väylällä tai sen läheisyydessä on ihmisiä. Anna edeltävälle ryhmälle pelirauha.

3. Ota huomioon muut alueella liikkujat. He eivät välttämättä tiedä olevansa väylällä. Tarvittaessa voit kohteliaasti pyytää heitä väistämään, mutta muista että heillä on yhtäläinen oikeus liikkua alueella.

4. Myös pelikavereille ja läheisillä väylillä pelaaville on suotava pelirauha. Vältä turhaa melua ja liikehdintää toisen keskittyessä heittoonsa.

5. Jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin – ethän jätä roskia maastoon.

6. Radoilla on tarkoituksella esteitä. Jätä niin kasvit kuin ihmisen tekemät esteet rauhaan.

7. Mikäli takaa tulee huomattavasti nopeammin pelaava ryhmä, heidät on kohteliasta päästää ohitse. Jos taas itse olet ripeämmin pelaavassa ryhmässä, voit ystävällisesti kysyä jos voisitte mennä hitaamman ryhmän ohitse.

8. Palauta radoilta löytämäsi kiekot löytölaatikkoon tai omistajilleen. -Kiitos!

Frisbeegolfin viralliset säännöt kokonaisuudessaan löydät SFL:n sivuilta. Linkki tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *