Nikkilä väylä 2. 2014

Frisbeegolf on lajina hieman erilainen talvella kuin mitä se on kesällä. Talvella lajiin tulee uusia elementtejä jotka on hyvä ottaa huomioon. Kesäisin tii-paikat ovat pitävät ja pelaajan luotettavimmat pelialustat. Nämä alueet tuppaavat talven tullessa olemaan ne liukkaimmat paikat. Monesti tii-paikalta heittäessä on vaikea saada vartalo kunnolla mukaan heittoon liukkaan pelialustan takia. Suuret määrät lunta voivat myös olla hidaste pelille, mutta ei este.

Frisbeegolf mielletään vain kesälajiksi, mutta sitä pystyy hyvinkin pelaamaan myös talvella. Kunhan jo lähtiessään kentälle muistaa pari juttua. Ensinäkin pipo päähän, rättiä laukkuun ja mahdollisesti lahjanarua sekä teippiä mukaan. Myös kahvi termarissa ja parit voileivät maistuu erittäin hyvältä kierroksien välissä. Hulluhan se on joka vain yhden kierroksen pystyy pelaamaan tätä niin kovinkin koukuttavaa peliä.

IMG_20141223_090011

Saavuttaessaan radalle on syytä ottaa huomioon myös kuntoratojen muut käyttäjät, samalla tapaa kuin kesälläkin. Joten siis eihän tallota mahdollisia hiihtolatuja, sillä itseäni ainakin harmittaisi ihan vietävästi jos kesän tullessa huomaisin, että joku on tahalteen tai tahattomasti pilannut meidän tii-paikkojamme. Siis on hyvä ottaa taas huomioon muut käyttäjät, onhan tämä herrasmieslaji.

Ehkä suurin ero kesäheittämiseen verrattuna on se, että talvella tiiauspaikat on pääsääntöisesti liukkaampia muuhun maastoon verrattuna. Pahimmassa tapauksessa kierros voi jäädä hyvinkin lyhyeksi pienen vauhdin ottamisen, piruetin suorittamisen ja häntäluun päälle laskeutumisen johdosta. Siksi onkin syytä tarkistaa heittoalustan kunto. Myös nastat kengänpohjissa on erittäin iso plussa. Ja jos siltikin näyttää siltä että tiipaikka on kuin jäähallin jää, niin silloinhan avauksen voi suorittaa tiipaikan takaalta.

Kiekkojen spottaamisesta tuleekin paljon tärkeämpi ominaisuus talvella, koska kovan lumipyryn jälkeen ei voi tosissaankaan olla varma hukkuiko kiekko sinulta, vaiko sinä kiekoilta. Siksi lahjanauhaviritelmä voikin olla ihan suotavaa jos lunta on pohkeisiin asti. Frisbeelle hännän teko on helppoa kun on muistanut pakata laukkuun sitä teippiä ja lahjanarua. Leikkaa lahjanarusta noin metrin pätkän ja teippaa sen frisbeen pohjaan kiinni vaikka kuten Pexi homman hoitaa. Näin nyt kun olet viskonut FD:n pitkälle väylälle, niin kiekko on helposti löydettävissä häntänsä avustuksella. Ja näin vain hauskaa pystyy pitämään talvellakin!

IMG_20141223_084916Toisinaan talvipelaaminen tuo muitakin haasteita, kuten hyvinkin kovaksi jäätynyt lumi. Kiekon osuessaan pinnalle saattaa se jatkaa liito-pomppu- liitämistään hyvinkin pitkälle joten lähestymisheittojen suhteen pitää olla tarkkaavaisempi. Taas toisaalta väylät, missä kori on kallion reunamalla tai muuten vain mäkisellä alueella, ovat pehmeän lumen aikaan armollisia ja kiekon voi surutta heittää korin alle ilman että tarvii pelätä sen rollaamista pitkälle alas.

Erittäin mukavia talvisia frisbeegolf hetkiä ja elämyksiä sinulle. Ja muista jos haluisit kokeilla pelaamista talvella ja siltikin on vähän hankala yksin lähteä pelaamaan, niin ota ihmeessä yhteyttä, eiköhän peliseuraa löydy!

Frisbeegolf talvella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *