NBDG_talvisarja2015logo89eb8

Sipoossa, söderkullassa järjestettiin Natural Born Disc Golfers talvisarjan viides osakilpailu. Kilpailu oli toinen ikinä sipoossa järjestetty PDGA:n alainen kilpailu. Kisaajia olisi ollut enemmän, mitä rata vetää ja valitettavasti osa joutui jäädä kisasta ulos. Sää oli märkä sekä liukas, mutta VDGC:n Miikka Saturin sanoin: ”keliä ei voi valita, asenteen voi”.

Söderkullan rata pelattiin kymmenväyläisenä niin että kolmonen oli lyhennetty, sekä kuutonen että seiska poissa käytöstä. Yksi kisakierros sisälti kaksi kierrosta rataa, yhteensä 20 väylää. Väylä 7 oli sekä Holari että CTP väylä. Holarin heittänyt olisi saanut 100e lahjakortin DGstoreen. Muilla väylillä heitetystä holarista sai valitsemansa NBDG kiekon. Jos holaria ei heitetä, kaikkien kierroksien paras CTP tulos saa 50e lahjakortin DGstoreen. Myös kierroskohtaisesta parhaasta CTP tuloksesta palkitaan NBDG ctp palkintokiekolla.

IMG_20160207_075609[1]

Ensimmäinen kierros oli monelle tulosten valossa vähän hankala. Toisille taas jokseenkin onnistunut. Mainittakoon MA1 sarjassa team NBDG:n Eetu Hartikaisen 984 reitatun kierroksen (-9) sekä FA1 sarjan Jenna Hirsimäen ilmiömäisen 880 kierroksen (E). Jenna jätti pitkälle yli puolet pojista taaskeen! MA3 sarjassa Henry Söderling pelasi myös vakuuttavasti itsensä kärkeen -5 tuloksella.

Ensimmäisen kierroksen ctp voiton vei Matti Koskenmäki tuloksella 149cm.

Toiselle kierrokselle oltiin jo saatukkin enemmän hiottua pelitaktiikkaa ja tulokset alkoivat monella vähän realisoitua, paitsi Marko Mustasilta halusi olla vähän erilainen nuori ja neppaili ohimennen kisojen kovimman kierroksen -10.

 

 

MA1 sarjassa taistelu oli voitosta. Kierroksella sattui ja tapahtui, ehkä ikimuistoisimpana hetkenä kisoista jäi team NBDG:n Eetu Hartikaisen nätti holari väylällä 14. Tästä Eetulle palkinnoksi valitsemansa NBDG kiekko! Siltikin Marko Mustasillan kiri oli niin kova että kärkipaikasta jouduttiin vielä menemään sudareille ratkomaan kukkulan kuningas. Molemmat pelasivat kokonaistulokseen 104!! Toisella sudariväylällä Eetun tolpan kolisuttaminen oli liikaa ja Marko avasi pikkasen pitkäksi. Marko ei saanut hankalaa puttia alhaalta sisään ja Eetu nappasi voiton nostoputillaan. Voisi väittää että Eetu Hartikaisella oli pikkasen ujo friba-päivä!

 

MA3 sarjassa käytiin myös huikea taistelu voitosta. Kärkikortissa riitti taistoa ja tapahtumia 18 ensimmäistä väylää, jonka jälkeen kahdella viimeisellä väylällä Discstroyersien Gabriel Särkelä pelasi paremmin ja sai nappastua niin ikään elämänsä ensimmäisen PDGA alaisen voiton kokonaistuloksella 113 kun Henry Söderlingin toinen kierros jäi tulokseen 60 ja kokonaistulos jäi 115. William ”champ” Engblom jäi heiton päähän kolmanneksi tuloksella 116. Näin Discstroyers sai kaksoisvoiton, sekä ensimmäisen pdga alaisen kisan voittajan. Hyvä Kaapo.

FA1 sarjassa odotetusti Jenna Hirsimäki piti kärkipaikkansa ja dominoi sarjaa tuloksella 124. Toisesta sijasta taas taistelu oli erittäinkin tiukkaa Laura Heikkilän sekä Vilma Kivimäen kesken. Jännitys kesti viimeiselle väylälle asti ja loppujen lopuksi Laura piti heiton johtonsa. Tuloksilla 133 ja 134 jaettiin toinen sekä kolmas sija. Mainittakoon vielä että Sipoon Discstroyers ry:n Niina Koskenmäen ensimmäiset kisat sujuivat mallikkaasti ja sija 5 lämmitti mieltä kovasti.

Koska tälläkään kierroksella ei holareita näkynyt väylällä 7 niin holaripalkinto jäi jakamatta. Toisen kierroksen CTP kilpailun vei nimiinsä Pasi Piispa tuloksella 56cm. Näin ollen CTP kiekko-palkinnon lisäksi Pasi Piispa kuittasi itselleen myös CTP bonuksen 50e lahjakortin DGstoreen.

Lopuksi vielä kiitos sanoja.

Omastani sekä team NBDG puolesta tahdon vielä kiittää kisojen apu-TD:tä Marko Moisiota. Hän veti kisat erittäinkin mallikkaasti ja luontevasti. Uskokaa tai älkää, mutta nämä olivat Markon ensimmäiset kisat ikinä TD roolissa. Minä en uskoisi. Ratingit olivat saatavilla ennenkuin kukaan ehti kissaa sanoa. (eikös se ole se kisojen tärkein asia, vaikka niillä ei mitään väliä olekkaan….)

Kiitoksen sanat menevät myös Kennet Österille sekä Ari Väisäselle jotka on tehnyt kovasti duunia että heittoalustat olivat näinkään hyvässä kunnossa.

Kiittäisin myös kaikkia kisoissa mukana olleita pelaajia, jotka olivat tekemässä päivästä hyvän kisapäivän!

Eetun holari väylällä 14
Eetun holari väylällä 14

 

kaikki tulokset löytyvät PDGA:n kisatiedoista.

NBDG talvisarjan osakilpailun raportti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *